Foto: Veletrh IFA, to je pohřeb rámečků, nová generace televizí a překvapivé telefony

Foto: Veletrh IFA, to je pohřeb rámečků, nová generace televizí a překvapivé telefony
Skoro největší produkt a největší překvapení na veletrhu IFA si představil Samsung. Přivezl první televizi s rozlišením UltraHD 8K, kterou začne v říjnu prodávat i v Česku. Model s úhlopříčkou 163 cm (65“) vyjde na 130 tisíc korun. Vedle čtyřnásobného množství detailů proti rozlišení 4K má nová televize také dvojnásobný maximální jas než dosavadní rekordman od Samsungu a o optimální zobrazení obrazu v nižším rozlišení se stará procesor s podporou umělé inteligence.
Sluchátka jsou obrovský byznys, který tlačí mladí uživatelé. Přizpůsobit se tomu chce tradiční německá značka Beyerdynamic s novými sluchátky Lagoon ANC, které kombinují bezdrátovou technologii s umělou inteligencí, aktivním odstraněním okolního hluku a navíc mají osvícení vnitřky mušlí, aby uživatel snadno i ve tmě poznal, která část patří na které ucho.
Dell před lety spustil bezrámečkovou revoluci u PC a stále v tom pokračuje. Nové modely řady XPS mají minimalistické rámečky, obrazovky s velkým jasem i 4K rozlišením a novinkou v nabídce firmy je i velký 3K monitor, který se k notebooku připojuje USB_C kabelem, přes který se notebook i napájí.
Na bezrámečkovou dietu přešel i Acer, který ukázal už potřetí v řadě nejlehčí a nejtenčí notebooky ve svých kategoriích. Nový Swift 7 zatím existuje jako prototyp, ale slibuje 92% podíl displeje na celkové ploše notebooku.
Foto: Thinkstock
Otakar Schön
Aktualizováno 31. 8. 2018 12:45
V Berlíně začíná největší evropská přehlídka inovací. Aktuálně.cz mělo možnost vidět a slyšet nejlepší televizi historie, bezdrátová sluchátka se světlem uvnitř mušlí nebo počítače, které mají menší rámečky než moderní telefony. V Berlíně nechybí ani nové mobily, třeba herní telefon od Honoru, který stojí méně než deset tisíc.
 

Právě se děje

Další zprávy