Fotky: Chytrý telefon je nuda, kupte si něco víc. To nejlepší z veletrhu mobilních novinek

Fotky: Chytrý telefon je nuda, kupte si něco víc. To nejlepší z veletrhu mobilních novinek
Samsung Galaxy S7: Samsung ovládl v Barceloně největší prostor a měl nejlepší produkty. Nové telefony se drží loňského designu, ale vylepšují detaily, jako je zaoblení hran. Hlavní změny se týkají vnitřní výbavy – vrací se odolnost vůči vodě a podpora paměťových karet, navíc Samsung přidává stále aktivní AMOLED displej s rozlišením 2560x1440 bodů, větší baterii a zdá se, že i ještě lepší fotoaparát.
Největší hvězdou představení nových telefonů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge ale nakonec nebyly samotné telefony, ale šéf Facebooku, který Samsungu pomáhal propagovat kamerku Gear 360. "Byli jsme spolu s Markem v jedné místnosti. Já, on a další tři tisíce lidí," jak to okomentoval kolega.
Samsung Gear 360: Kamerky schopné zaznamenat prostorové video budou nejspíše hit letošního roku, spolu s virtuálními helmami nebo hledími včetně papírového Google Cardboardu, který stojí asi 200 korun. Právě obraz z kamerek jako je Gear 360 nabídne zajímavý a snadno dostupný obsah pro Cardboard nebo helmu Gear VR od Samsungu. Podobnou kamerku ukázalo i LG, ale Samsung má podle našich prvních dojmů kvalitnější výstupy.
Druhý nejzajímavější telefon v Barceloně ukázalo LG. LG G5 je první modulární telefon na trhu. Po stisku tlačítka lze odpojit spodní část telefonu pod displejem a vyměnit ji, spolu s baterií, za jinou. LG nejprve nabídne fotografickou rukojeť s přídavnou baterií a hi-fi sluchátkový zesilovač vyvinutý ve spolupráci s audiofilskou značkou Bang & Olufsen, a pak se uvidí. Jinak se LG drží svých povedených displejů s vysokým rozlišením 2560x1440 a jako procesor použije Snapdragon 820.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
25. 2. 2016 11:06
Známé značky čelí většímu tlaku čínských výrobců, a tak se snaží zaujmout něčím novým. Projděte si to nejzajímavější z barcelonského veletrhu Mobile World Congress, kde výrobci představují nejdůležitější novinky pro rok 2016.
 

Právě se děje

Další zprávy