Foto: Strašidelné podchody čeká proměna. Praha vytipovala prvních pět, podívejte se

Nebojte se a vstupte do fotogalerie.
Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR Praha) zpracoval seznam 38 pražských podchodů, z nichž pět doporučil k přednostní revitalizaci. Ty by se ještě letos mohly dočkat důkladného úklidu, nového osvětlení, výmalby či uměleckých instalací. Mezi vybranými je i podchod mezi ulicemi Legerova a Vinohradská.
Ten je hlavní cestou spojující Vinohrady s Václavským náměstím. Denně tudy projde přes 20 tisíc lidí. Podchod nedávno prošel grafickou úpravou, která měla být počátkem nové proměny. Kvůli tmavým barvám se ale nakonec ukázala jako nevhodná.
Podle nových Pražských stavebních předpisů by mimoúrovňová propojení, jako jsou podchody a nadchody, v ideálním případě vůbec neměla vznikat. „Podchody bychom měli vnímat skutečně jen jako krajní řešení, pokud některá bariéra nejde překonat jiným způsobem. Tam, kde už jsou, musíme dbát na to, aby se v nich lidé cítili bezpečně a používali je bez zábran,“ říká ředitel IPR Praha Ondřej Boháč.
Další z pětice podchodů, které by podle Dolínka měly ožít ještě letos, je na Fügnerově náměstí poblíž magistrály. „Z analýzy mimoděk vyplynulo, jak velkou bariéru pro pěší pohyb ve městě znamená magistrála. Z osmatřiceti zkoumaných podchodů jich jednadvacet souvisí právě s ní," dodává Boháč.
Foto: Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy
Markéta Zemánková Markéta Zemánková
15. 5. 2017 7:16
Institut plánování a rozvoje Prahy zpracoval seznam 38 podchodů, z nichž pět doporučil k přednostní revitalizaci. Do galerie se dostanete po kliknutí na úvodní fotku.
 

Právě se děje

Další zprávy