Foto: Projděte se novou pražskou čtvrtí. Proměna Smíchova se blíží, Sekyra získal důležité povolení

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Miliardář Luděk Sekyra má důvod k úsměvu. Přiblížil se svému dlouholetému plánu postavit v Praze největší ucelenou čtvrť v novodobé historii metropole. Tento týden získal kladné stanovisko k posuzování vlivů na životní prostředí EIA na první etapu projektu Smíchov City.
Jde o první ze tří nezbytných povolení, která musí developer získat, aby mohl zahájit výstavbu. Jakmile se stane pravomocné, může firma požádat o územní rozhodnutí. Stavět by se mělo v těchto místech.
"Pokud nenastanou komplikace, očekáváme, že bychom všechna povolení včetně stavebního mohli mít na konci příštího roku," říká výkonný ředitel Sekyra Group Leoš Anderle. Výstavba by tak podle něj mohla odstartovat na přelomu let 2018 a 2019.
Území, které Sekyra na Smíchově vlastní, zabírá téměř 22 hektarů, což je více než pětinásobek rozlohy Václavského náměstí.
Foto: Sekyra Group
Adam Váchal Ekonomika Adam Váchal, Ekonomika
3. 11. 2017 11:40
Miliardář Luděk Sekyra se přiblížil svému plánu postavit v Praze největší ucelenou čtvrť v novodobé historii metropole. Získal kladné stanovisko k posuzování vlivů na životní prostředí EIA na první etapu projektu Smíchov City. Jde o první ze tří nezbytných povolení, která musí developer získat, aby mohl zahájit výstavbu.
 

Právě se děje

Další zprávy