Foto: Po celém Česku mají vyrůst nové zimní stadiony pro veřejnost, nabízejí se investoři

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Cílem projektu je rozšířit základnu sportující veřejnosti, zejména dětí a mládeže. První ze zamýšlených sportovišť bylo otevřeno v únoru letošního roku v pražských Strašnicích.
Na zimním stadionu Škoda Icerink se pod dohledem profesionálních trenérů pravidelně učí bruslit děti z pražských základních škol a mateřských školek.
"Vnímáme, že naše země potřebuje rychle podpořit podobná profesionálně zaměřená centra sportu, a proto jsme se rozhodli uzavřít dlouhodobou spolupráci s investorem, který na pilotním projektu prokázal schopnost přijít s ekonomicky fungujícím konceptem, který veřejnost i média velmi kladně přijala," řekl vedoucí marketingu Škoda Auto Petr Janeba.
Investoři mají připraveno několik různých variant stadionů, které lze nabízet k výstavbě - od nezastřešených kluzišť až po plnohodnotné zimní stadiony včetně tribuny pro sedící diváky.
Foto: Padok
Ondřej Neufus ČTK Ondřej Neufus, ČTK
21. 4. 2018 19:50
Nízkonákladové tréninkové stadiony mají nahradit přírodní kluziště, kterých kvůli klimatickým podmínkám ubývá. Dohodli se na tom zástupci automobilky Škoda Auto a investiční skupiny PADOK Investments
 

Právě se děje

Další zprávy