Půjčte si ponk, nářadí nebo někoho, kdo to umí. Jak funguje první kamenná Opravárna

V Praze vznikla první kamenná Opravárna.
Projekt, který by vracel spotřebiče do oběhu, se zrodil Janu Charvátovi v hlavě před šesti lety. Inspirovala ho setkání opravářů v Nizozemsku a rozhodl se jejich obdobu přenést i do českého prostředí pod názvem Opravárna.
Nejprve se projekt orientoval výhradně na víkendová setkání, na nichž si lidé mohli nechat věci opravit. Později se rozhodl jej rozšířit coby internetovou platformu, která bude sdružovat síť opravářů z celého Česka a nabízet zákazníkům možnost nechat si opravit rozbitý spotřebič ve svém okolí.
Na první kamennou pobočku je ale možné spotřebič rovnou přinést a v případě menší závady si jej nechat spravit dokonce na počkání.
Zákazník může Opravárnu navštívit od úterý do pátku od 10:00 do 17:00. "My mu dáme servisní protokol, pošleme spotřebič do opravy a pak se mu ozveme, až bude opravený. V případě, že by šlo jen o drobnost, je možnost nechat nám to tu třeba na hodinku, aby se na to servisní technik podíval," popisuje zakladatel projektu.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Martina Heroldová Pavla Adamcová Jakub Plíhal, Martina Heroldová, Pavla Adamcová
24. 5. 2021 10:45
Rozbitý mobil nebo hlučný větrák hned nemusí letět do koše. Na Bohdalci v Praze se v pátek otevřela kamenná provozovna Opravárna, kam lidé mohou přinést rozbité přístroje nejrůznějšího druhu. Ty následně opraví technici na místě nebo majitelé poškozené elektroniky a dalších spotřebičů svépomocí. K dispozici jim za poplatek bude pracovní ponk i potřebné nářadí.
 

Právě se děje

Další zprávy