Foto: Nové mobily z největšího veletrhu v Evropě. Překvapení od Sony, nový LG i superrychlá data 5G

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Nový telefon P10/P10 Plus od Huawei výrazně změnil design, a více tak připomíná iPhone 7. Čtečka otisků přesunutá na přední stranu telefonu slouží jako univerzální ovládací tlačítko. V Česku se bude prodávat za 16 tisíc korun.
Nokia 3310. Telefon pro nenáročné a konzervativní uživatele vzpomíná na legendární mobil a zároveň pomáhá oživit zájem o značku Nokia. Nové verzi nechybí ani hra Had. Proti původní verzi má ale větší a hlavně barevný displej. Za 1500 korun nelze chtít zázraky, stačit bude muset velká výdrž baterie.
Od Sony nikdo nic nečekal, ale přišlo překvapení. Japonská firma ukázala telefon Xperia XZ Premium se 4K obrazovkou a schopností přehrávat obsah s bohatšími barvami a větším rozsahem jasu. Kromě toho jde o první mobil s procesorem Snapdragon 835. Bohužel se na novou Xperii nesmělo sahat. Cenu firma neoznámila, prodávat se začne nejspíše v červnu.
Telefon LG G6 měl šanci být jednoznačnou hvězdou veletrhu. LG předběhlo Samsung a ukázalo telefon s protaženým displejem se zakulacenými rohy. Telefon je stejně široký, ale má vyšší displej s poměrem stran 18:9. V Česku ale dostaneme hůře vybavenou verzi než v USA nebo Koreji, stát bude asi 20 tisíc korun.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
28. 2. 2017 11:25
Výrobci telefonů představují novinky na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. A nevypadá to, že by od sebe všichni kopírovali. Nokia se vrátila ke kořenům a jednoduchosti, LG vsadilo na růst displeje a Huawei se znovu přiblížil iPhonu. Nakonec jsme se dočkali i překvapení.
 

Právě se děje

Další zprávy