Foto: Nové drony, telefony i kuriozity. To nejzajímavější z obřího veletrhu v Las Vegas

Foto: Nové drony, telefony i kuriozity. To nejzajímavější z obřího veletrhu v Las Vegas
Opravdovou novinkou ve světě osobních počítačů je použití OLED obrazovek. Mezi první dva výrobce takových zařízení patří HP s OLED modelem notebooku Spectre. Díky OLED panelu nabízí notebook krásně kontrastní obraz s výraznými barvami. Cenu výrobce neoznámil.
Zajímavý tablet s Androidem se hledá těžko, Alcatel jeden takový vyrobil. Má velkou obrazovku s uhlopříčkou 17“ a FullHD rozlišení a funguje mimo jiné i jako malá televize pro sledování videa z internetu. Tablet má stojánek, o který lze opřít, i ucho, za které ho jde přenášet nebo pověsit. V tabletu je zabudované také dotykové pero a dvojice USB konektorů, třeba pro připojení klávesnice nebo disku s filmy.
Samsung Galaxy Tab Pro S: Samsung představil tablet s operačním systémem Windows 10, a protože patří do rodiny Galaxy Tab S, má krásný OLED displej s vysokým rozlišením 2560 x 1440 bodů na úhlopříčce 12,5“. Samsung pro tablet vyvinul i povedenou klávesnici.
Skyrocket Nano Drone: Na CESu jsou desítky dronů. Nás zaujaly ty od hračkářské firmy Skyrocket, které se chystají i do Česka. Nejlevnější malá poletucha přijde asi na tisíc korun a nepotřebuje ani telefon s mobilní aplikací, v balení je jednoduchý ovladač.
Foto: Otakar Schön
7. 1. 2016 20:51
V Las Vegas probíhá největší veletrh spotřební techniky a inovací na světě. Projděte si výběr nejzajímavějších novinek přímo z místa. Část z nich představuje skutečný technologický pokrok, část jich je spíše úsměvná a nad něčím zůstává rozum stát.
 

Právě se děje

Další zprávy