Foto: Nová dominanta Pankráce láká do kanceláří s řadou "zelených vychytávek"

Foto: Nová dominanta Pankráce láká do kanceláří s řadou "zelených vychytávek"
Enterprise Office Center, novou kancelářskou budovu na pražském Pankráci, postavila firma Strabag pro společnost Erste Group Immorent.
Budova, jejímž architektem je Vladimír Krátký, je 50 metrů vysoká a 120 metrů dlouhá. Nachází se mezi jinou kancelářskou budovou stejného vlastníka a magistrálou, od které je oddělena protihlukovou stěnou.
Majitelé se chlubí řadou "zelených vychytávek", jako jsou třeba zástrčky pro elektrické automobily, ale především energetickou úsporností budovy, která údajně uspoří až 25 procent energie oproti srovnatelným stavbám.
„Enterprise je prvním kancelářským objektem v Praze s okny, která splňují parametry kladené na pasivní budovy. V důsledku toho je budova až zhruba do pěti stupňů Celsia energeticky soběstačná, protože veškeré energie na vytápění jsou kryty odpadním teplem, které sama produkuje,“ tvrdí jednatel společnosti Erste Group Immorent ČR Tomáš Velemínský.
Foto: archiv Erste Group Immorent
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
3. 12. 2015 19:36
"Chtěli jsme vytvořit moderní, nadčasovou stavbu, která třeba i za sto let bude přirozenou a obdivovanou součástí městského veřejného prostoru," říká o novém kancelářském komplexu na pražském Pankráci Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent, která stavbu vlastní. Povedlo se?
 

Právě se děje

Další zprávy