Foto: Šílenosti z největšího veletrhu elektroniky. Chytrý hřeben nebo zrcadlo, které komunikuje

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Drony měly premiéru na CESu asi před pěti lety a z hračky se proměnily v jednu z nejvýraznějších nových technologií. Zatímco Amazon testuje dodávky zboží s pomocí dronů, start-up Zero Zero Robotics místo toho nabízí dron, který vás bude fotit. Hover Camera Passport umí snímat video ve 4K rozlišení, fotografie v rozlišení 13 Mpx a na jedno nabití vydrží ve vzduchu asi 10 minut. Za 20 tisíc korun je to docela drahá legrace.
V Las Vegas je k vidění hned několik typů chytrých zrcadel, která dokážou analyzovat vady pleti a provést uživatele aplikací make-upu. Kromě toho se na zrcadle se zabudovanou obrazovkou můžete podívat na aktuální zprávy nebo si pustit časovač při čištění zubů.
Psát propiskou na klasické lepivé papírky je nemoderní. Start-up Mangoslab, který se vyčlenil ze Samsungu, chce, abyste místo toho vzkazy a další informace nakreslili v telefonu a vytiskli na malé krychlové tiskárně. Na barvy zapomeňte, tiskárna funguje na termálním principu podobně jako tiskárny v pokladnách.
Izraelská společnost Digisense nabízí už několik let senzor do plenek. Malé plastové zařízení monitoruje vlhkost a umí upozornit na nutnost dítě přebalit, pokud by vám to jeho pláč neprozradil.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
5. 1. 2017 13:16
Největší veletrh technologií CES začal představením nových produktů od velkých firem i malých start-upů. Vedle nových televizí či počítačů jsou na něm i produkty, u kterých doufáte, že to jejich výrobci nemyslí vážně.
 

Právě se děje

Další zprávy