Nejluxusnější byty v Praze: Terasa s výhledem na Hrad i střešní bazén, podívejte se

Nejluxusnější byty v Praze: Terasa s výhledem na Hrad i střešní bazén, podívejte se
Pražský mrakodrap V Tower, který staví developerská společnost PSJ Invest na Pankráci, se po dokončení stane nejvyšším bytovým domem v Česku. V nejvyšším patře si majitelé bytů budou moci zaplavat ve vlastním střešním bazénu. Podle odhadů realitních makléřů se může cena jednoho luxusního bytu v nejvyšším patře vyšplhat i na sto milionů korun.
Levné ale nebudou ani ty v nižších patrech. Jejich cena nejspíš neklesne pod 100 tisíc korun za metr čtvereční. Všechny se tak zařadí do kategorie luxusních bytů. Jejich majitelé budou mít k dispozici nonstop recepci, fitness centrum a saunu. Výstavba 104 metrů vysoké budovy přijde na zhruba tři miliardy korun, součástí je 130 bytů.
Na trh s drahými nemovitostmi se snaží proniknout i některé developerské společnosti, které dosud cílily především na střední třídu. Loni vstoupila do této části trhu společnost Central Group pražským projektem Rezidence Park Nikolajka (na fotografii).
"Průměrná cena se v něm pohybuje kolem 125 tisíc korun za metr čtvereční," uvádí šéf představenstva developerské společnosti Central Group Dušan Kunovský.
Foto: Lighthouse Group a Daramis
Adam Váchal Ekonomika Adam Váchal, Ekonomika
4. 4. 2016 7:14
Zájem o luxusní bydlení v metropoli stoupá. Cena za metr čtvereční exkluzivních bytů se pohybuje zpravidla od 100 do 200 tisíc korun. Oproti západní Evropě jsou ale stále levné – jeden metr čtvereční tam přijde v přepočtu od 200 tisíc korun výše. Ceny v Česku tak podle odborníků ještě porostou. Podívejte se nejluxusnější bytové komplexy, které jsou právě v nabídce.
 

Právě se děje

Další zprávy