Foto: Na prodej je vila, skokanské můstky i sídlo Tuzexu. Stát se zbavuje majetku

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Nejvíce peněz chce stát získat za administrativní budovu v blízkosti pražského hlavního nádraží na rohu ulic Jeruzalémská a U Půjčovny. Ve výběrovém řízení ji nabízí za minimální cenu 299 milionů korun. V minulosti tu bylo divadlo, aukční síň a později kanceláře Tuzexu. Jako poslední v místě sídlil Úřad průmyslového vlastnictví.
V Roudnici nad Labem prodává státní majetkový úřad areál léčebny dlouhodobě nemocných. Minimální cena ve výběrovém řízení je stanovena na 25,2 milionu korun.
Komplex dvou budov v Jablonci nad Nisou je zapsaný na seznamu kulturních památek. Minimálně 15,3 milionu korun musí zaplatit případný kupec za pětipodlažní neorenesanční dům a pětipodlažní secesní dům, které spolu dohromady tvoří jeden půdorysný celek.
Za minimální částku 13,5 milionu korun nabízí stát k prodeji areál bývalého muničního skladu v obci Týnec nad Úhlavou u Janovic. V areálu se nachází celkem devět staveb.
Foto: ÚZSVM
Adam Váchal Adam Váchal
17. 1. 2017 7:31
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se chystá prodat nemovitosti za stovky milionů korun. Podívejte se na nejzajímavější položky.
 

Právě se děje

Další zprávy