Foto: Město kanceláří se rozrůstá. Brumlovka spolyká další miliardy, přibudou byty i hotel

Foto: Město kanceláří se rozrůstá. Brumlovka spolyká další miliardy, přibudou byty i hotel
V roce 1998 Passerinvest Group dokončila výstavbu budovy C, která nabízí 12 tisíc metrů čtverečních podlažních ploch. Celková investice do výstavby budovy činila 670 milionů korun.
V roce 1999 byla v BB Centru dokončena stavba budovy B. Ta nabízí celkem 16,5 tisíce metrů čtverečních administrativních ploch. Výstavba spolkla celkem 750 milionů korun. Passer budovu původně prodal, vloni ji koupil zpět.
Budova D byla v areálu BB Centra dokončena v roce 2002. Nabízí celkem čtyři tisíce užitných ploch a její výstavba stála 210 milionů korun. Passer budovu původně prodal, letos ji však koupil zpět.
Budovu A Passerinvest Group dokončila v roce 2002. Její výstavba stála více než miliardu a její vnitřní prostory nabízejí více než 22 tisíc metrů čtverečních převážně administrativních ploch. Developer budovu po dokončení prodal, vloni ji odkoupil zpět.
Foto: Passerinvest Group
Adam Váchal Adam Váchal
23. 3. 2017 19:06
Letos je to přesně dvacet let, co na pozemcích mezi pražskou Pankrácí a Michlí zahájil miliardář a developer Radim Passer výstavbu administrativního komplexu BB Centrum. Dnes na místě stojí 12 kancelářských budov, dva rezidenční projekty, základní a mateřská škola, společenské centrum a multifunkční budova Brumlovka. Na místo podle odhadů každý den dojíždí za prací 10 tisíc lidí a společnost Passerinvest Group do rozvoje lokality investovala přibližně 15 miliard korun. Tím to však nekončí. Do roku 2025 plánuje firma Radima Passera do místa investovat dalších 13 miliard korun. Projděte se tímto "městem kanceláří" ve fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy