Foto: Už neplánujeme nic. Hospodští otevírají, optimismem ale dvakrát nehýří

Foto: Už neplánujeme nic. Hospodští otevírají, optimismem ale dvakrát nehýří
Obešli jsme několik restaurací v centru Prahy, abychom se zeptali, jak majitelé nahlíží na znovuotevření svých podniků.
Začínáme v rodinné pizzerii Kmotra. Ta během uzavření provozovala výdejní okénko a je dostupná i skrze rozvážkové služby.
"Na režim v okýnku jsme se nějak adaptovali, to jsme byli schopni držet. Byť jsme zredukovali strašným způsobem počet zaměstnanců. Byli jsme tu s manželem a s dětmi a vydávali jsme pokrmy především pro rozvážkové služby," popisuje dosavadní nouzový stav spolumajitelka podniku Kateřina Holečková. "Ale naučili jsme se model, kdy jsme byli aspoň na té nule, tohle je ale krok do neznáma," míří Holečková k otevření s poloviční povolenou kapacitou a maximálně čtyřmi lidmi u stolu.
"A co dělat s rezervací pro šest lidí? Dám čtyři k jednomu a dva odsadím pryč?" rezignovaně popisuje další problém současného opatření Holečková.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
Aktualizováno 6. 12. 2020 21:27
"Zvykli jsme si na to, že už neplánujeme nic," praví suše Kateřina Holečková, spolumajitelka pizzerie Kmotra v Praze. Stejně jako další oslovení majitelé a hospodští optimismem při znovuotevření restaurací nehýří. Poloviční povolená kapacita dle nich způsobí, že provoz bude ztrátový. "Když je půlka míst, neznamená to, že může být i poloviční směna, potřebujete nějaký servis," vysvětluje Holečková.
 

Právě se děje

Další zprávy