Foto: Historické centrum Prahy se mění v luxusní kanceláře. Firmám přidávají na prestiži

Historické budovy v Praze se mění v luxusní kanceláře.
Stále větší množství historických budov v centru Prahy prochází rekonstrukcí a mění se na luxusní kanceláře, podobně jako zámeček Na Křížku v Braníku. Firmy o tento druh reprezentativních prostor jeví stále větší zájem. Podle Filipa Veselého z realitně konzultační společnosti Office Hunters je ale podobných sídel v Praze stále málo. "V současné době je k mání kolem patnácti luxusně zrekonstruovaných objektů. Přitom o podobně laděné prostory má zájem více než deset procent všech našich klientů," popisuje Veselý.
Zámeček Na Křížku je budova v historizujícím slohu novorenesance se zahradou z 2. poloviny 19. století. Objekt byl vyhlášen kulturní památkou. Fasády jsou v horních částech průčelí pokryty dochovanou grafitovou výzdobou, jejímž autorem je Ladislav Novák. Momentálně v zámečku sídlí mezinárodní společnost.
City Palais (dříve Pražská úvěrní banka) je budova postavená na počátku 20. století v raně secesním stylu významným architektem a stavitelem Matějem Blechou. Nachází se na území Pražské památkové rezervace zapsané v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, v samém centru města. K dispozici je volných přes 2000 metrů čtverečních. Nejmenší jednotkou je kancelář o rozloze 580 metrů čtverečních.
Harrachovský palác, zvaný též Goldbergovský dům, je barokní městská budova na Praze 1. Stojí v památkově chráněném území UNESCO a je registrovanou kulturní památkou. Na místě dnešního palácového objektu stály v době výstavby Nového Města dva domy, které nechal vystavět velmistr řádu Křížovníků.
Foto: Office Hunters
Adam Váchal Adam Váchal
6. 7. 2016 15:21
Reprezentativních prostor pro byznys je podle realitních expertů v centru Prahy stále málo. Zájem o ně přitom roste. Prohlédněte si nejzajímavější luxusní historické budovy, které v české metropoli po rekonstrukci začaly sloužit firmám.
 

Právě se děje

Další zprávy