Fortuně stoupl čistý zisk i objem sázek o pětinu

ČTK ČTK
Aktualizováno 28. 8. 2014 10:04
Sázkové společnosti letos pomohly tři velké sportovní události.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group v prvním pololetí roku stoupl čistý zisk o 19 procent na devět milionů eur, tedy zhruba 249 milionů korun. Firma to přičítá dobrému provoznímu výsledku.

Za prvních šest měsíců společnost přijala sázky ve výši 333,2 milionu eur, což je v přepočtu  9,2 miliardy korun. Objem zakázek tak oproti loňskému prvnímu pololetí narostl taktéž o pětinu.

"Největší dopad na dosažené výsledky měly jednoznačně tři velké sportovní události, které v prvním pololetí proběhly. Zejména mistrovství světa v Brazílii potvrdilo, že fotbal je z pohledu kursového sázení s přehledem sportem číslo jedna," uvedl ředitel firmy Radim Haluza.

Právě na sport připadla většina sázek podaných u Fortuny. Výše sportovních sázek u ní dosáhla za leden až červen 325,3 milionu eur (přibližně devět miliard korun). Proti stejnému loňskému období je to 21,2 procenta více.

Provozní zisk Fortuny před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) se meziročně zvýšil o 16,4 procenta na 15 milionů eur  - kolem 415 milionů korun.

Společnost podle jejího ředitele zaznamenala růst na všech trzích, kde působí. "Máme za sebou mimořádné první pololetí. S ohledem na absenci velkých sportovních akcí po zbytek roku náš celoroční výhled zůstává nezměněn," doplnil Haluza.

"Dvojciferné nárůsty položek v pololetní výsledovce Fortuny hovoří samy za sebe. Jestliže čistý zisk vzrostl o devatenáct procent, je to v kombinaci s příslibem udržení dividendového výplatního poměru mezi 70 a 100 procenty argumentem pro další posilování akcií Fortuny na burze," komentoval čísla analytik BH Securities Petr Hlinomaz. Akcie Fortuny před 10:00 na výsledky téměř nereagovaly a stagnovaly pod hranicí 128 korun.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Loni Fortuna hospodařila s čistým ziskem 15,6 milionu eur - zhruba 426 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o 26,4 procenta. Celková výše přijatých sázek loni meziročně vzrostla o 21,2 procenta na 567,2 milionu eur, tedy 15,5 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy