Fortuně se daří: Sázek je více o pětinu a zisk rostl

Radek Pecák Radek Pecák
29. 8. 2013 8:38
Společnost zaznamenala rychlý vzestup sázek podaných přes internet a mobilní telefony
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Fortuna

Praha - Sázková společnost Fortuna Entertainment Group zažila letos dobré první pololetí. Mluvčí společnosti Petr Šrein v tiskové zprávě informoval, že Fortuna přijala v prvním pololetí 2013 o 20,4 % více sázek a zvýšila čistý zisk o 34,5 % na 7,6 milionu Eur.

Fortuna, jak se píše v tiskové zprávě, těžila z toho, že rychle roste on-line sázení přes internet a mobilní telefony, a to ve všech zemích, kde Fortuna působí.

Přijaté sázky rostly navzdory absenci velké fotbalové akce, jakou byl loňský šampionát Euro 2012 v Polsku a na Ukrajině.

Radim Haluza, generální ředitel a místopředseda představenstva společnosti Fortuna Entertainment Group je s výsledky spokojen: „Máme velkou radost hlavně z růstu počtu našich zákazníků. Díky tomu se nám podařilo udržet trend nastavený v loňském roce. Potenciál mistrovství světa v Brazílii spolu s olympiádou v Soči by pak měl akcelerovat další růst v příštím roce", doplnil Radim Haluza.

Výše přijatých sázek v segmentu sportu za první polovinu roku 2013 dosáhla 268,4 milionu Eur, což je o 22,5 % více než ve stejném období roku 2012. Největší růst sázek společnost zaznamenala v České republice a na Slovensku.

V první polovině roku 2013 dosáhla výše hrubých výher (rozdíl mezi přijatými sázkami a vyplacenými výhrami) hodnoty 57,4 milionu Eur, což ve srovnání s prvním pololetí 2012 představuje nárůst o 4,1 %.

Hrubé výhry z internetového sázení se v tomto období zvýšily na 24,3 milionu EUR, což znamená nárůst o 37,0 %. Výrazný nárůst sázení po internetu vykazují všechny trhy.

Naopak hrubé výhry ze sázek přijatých na pobočkách dosáhly v prvním pololetí 2013 výše 29,4 milionu EUR, o 9,3 % méně než ve stejném období předcházejícího roku. K poklesu objemu sázek přijatých na pobočkách došlo v České republice a v Polsku, zatímco na Slovenskou byly hrubé výhry z kurzového sázení na pobočkách meziročně stabilní.

 

Právě se děje

Další zprávy