Fortuna a Tipsport chystají společné stírací losy

ČTK ČTK
4. 12. 2013 11:13
Na českém loterijním trhu se rýsuje spolupráce dvou velkých konkurentů.
Foto: Loterie Fortuna

Praha - Na českém loterijním trhu se rýsuje spolupráce dvou velkých konkurentů. Společnosti Fortuna a Tipsport se v minulých dnech dohodly na spolupráci v oblasti stíracích losů.

Případnou spolupráci musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který na základě žádosti obou firem v pondělí zahájil správní řízení.

"V posledních dnech jsme s Tipsportem jednali o možné spolupráci v oblasti stíracích losů a dobrali jsme se určitých parametrů, za nichž by to bylo možné. Domluvili jsme se, že bychom v této oblasti chtěli spolupracovat," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Jde však o konkurenční firmy, které mají na trhu kurzových sázek a loterií výrazný podíl. Právě proto se obrátily na antimonopolní úřad, aby jim jejich spolupráci schválil. "Pokud ta žádost bude vyřízena kladně, tak bychom tu dohodu finalizovali a stvrdili," dodal Šrain.

Zda konkurenti plánují společné losy nebo půjde jen o marketingovou či jinou spolupráci, však Šrain s ohledem na další konkurenci v současné době specifikovat nechtěl.

Ze žádosti na ÚOHS vyplývá, že návrh na povolení spojení podaly společnosti Teresina SE a Fortuna sázky.

"Jedná se o vstup společnosti Fortuna do společného podniku s firmou Teresina SE, jehož výsledkem je společná kontrola nad Tipsport 02, který má působit v oblasti takzvaných okamžitých loterií," vysvětlil předseda ÚOHS Petr Rafaj a dodal, že rozhodnutí ještě jeho úřad nevydal.

 

Právě se děje

Další zprávy