Firmy mohou soutěžit o cenu za odpovědnost

Táňa Chudáčková, CSR Fórum
3. 8. 2011 16:53
České firmy se mohou zúčastnit soutěže o cenu za zodpovědné podnikání.
Foto: Deutsche Bank AG

Praha - Platforma pro odpovědné firmy Byznys pro společnost vyhlašuje již 8. ročník prestižní národní ceny TOP ODPOVĚDNÁ FIRMA 2011. Ten přímo navazuje na cenu TOP FILANTROP 2010.

Soutěžit mohou firmy podnikající v České republice v hlavní kategorii TOP ODPOVĚDNÁ VELKÁ a MALÁ FIRMA 2011 a dalších projektových cenách.

TOP ocení odpovědný přístup k podnikání, firemní dárcovství, strategii udržitelnosti a inovaci.

Posun v zaměření ceny přináší požadavek od samotných firem, které se začínají zaměřovat na komplexní témata v rámci udržitelného a odpovědného podnikání.

Cena vychází z mezinárodně uznávaných ocenění a partnersky spolupracuje s odbornými sdruženími na národní i evropské úrovni.

Stejně jako v loňském roce, i letos se budou moci firmy ucházet o cenu formou přihlášek, jejichž uzávěrka je v srpnu 2011.

Vítěz bude známý v listopadu

Přihlášky firem jsou hodnoceny na základě metodiky, která hodnotí jak strategii firmy, tak inovativní přístup. Každá firma může požádat o asistenci při vyplňování přihlášky a přijít na osobní konzultaci.

Firmy, které splní základní kritéria v oblasti strategie, budou umístěny na short-list, který bude poskytnut jako příklad dobré praxe médiím i odborné veřejnosti. Tím chce platforma Byznys pro společnost ukázat co největší počet zajímavých a inspirativních přístupů.

Finální vítěze ve všech kategoriích vybere vždy odborná komise. Složení odborné komise bude zveřejněno na webových stránkách.

Vyhlášení výsledků proběhne na slavnostním galavečeru v pražském divadle Archa 9. listopadu 2011.

Více informací k jednotlivým kategoriím a k celé soutěži naleznete na www.byznysprospolecnost.cz.

Tento materiál vznikl v rámci společného projektu Aktuálně.cz a CSR fórum - webového magazínu Byznys a společnost.

Sekce chce informovat o světě firem, neziskových organizací, trendech v CSR a společenské odpovědnosti vůbec.

 

Právě se děje

Další zprávy