Finanční správa zabavila kasinům majetek za 30 milionů korun

ČTK ČTK
9. 6. 2014 22:28
Finanční správa a celníci zabavili peníze a majetek při nedělním zásahu v kasinech, která dostatečně neodváděla daně.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Celníci zakročili na třech místech České republiky proti provozovatelům loterií a podobných her, kteří dostatečně neodváděli daně. ČTK to dnes sdělila mluvčí Generálního finančního ředitelství Jitka Ježková. Místa zásahu nechtěla upřesnit. Podobné akce podle ní budou pokračovat.

"Předmětem daňové exekuce bylo vybavení kasin v podobě 19 hracích stolů a 121 výherních hracích přístrojů v hodnotě takřka 22 milionů korun, finanční prostředky v hotovosti, převážně v zahraničních měnách, v celkové výši téměř pět milionů korun, pět automobilů, alkohol a cigarety," uvedla Ježková. Výše zabaveného majetku a peněz dosáhla 30 milionů korun.

Asociace společností provozujících kasina v ČR koncem května uvedla, že herny s herními automaty a videoloterijními terminály stále častěji mění status na kasina. Chtějí tak prý obejít obecní vyhlášky omezující hazard. Ministerstvo financí v reakci na to plánuje, že v kasinu bude muset být po celou provozní dobu přítomen vyškolený krupiér, který umožní návštěvníkům "živou" hru.

 

Právě se děje

Další zprávy