Figurka ze dřeva a pětkrát větší. Lego s limitovanou edicí vzpomíná na své začátky

Ekonomika Ekonomika
5. 11. 2019 16:26
Společnost Lego nabídla svým zákazníkům limitovanou edici s ikonickým panáčkem, a to i v Česku. Rozdíl oproti běžné verzi spočívá ve velikosti, která je oproti klasické figurce pětinásobná. Panáček je rovněž místo z plastu vyřezaný z dubového dřeva. Edice má připomenout začátky dánské společnosti, která začala výrobu hraček právě ve dřevě.
Limitovaná edice Lego.
Limitovaná edice Lego. | Foto: Lego

Figurka z certifikovaného dřeva měří přes 20 centimetrů na výšku, 11 centimetru na šířku a osm centimetrů do hloubky. Zákazníkům ji společnost dodává v prémiovém dárkovém boxu. "Tato sada obsahuje také 28stránkovou brožuru s informacemi o historii minifigurek a vývoji tohoto dřevěného modelu," uvádí firma.

Návod přiložený k panáčkovi zároveň zákazníkovi nabízí pokyny, jak z téměř tří desítek přiložených dílků postavit dohromady pět menších modelů, které může dřevěná figurka držet v ruce.

Sada s panáčkem, jejíž cena činí 2999 korun, je na českém e-shopu k prodeji "již brzy". Pro členy VIP klubu je sice v prodeji již od 3. listopadu, zbylí zákazníci si ale budou moci limitovanou edici zakoupit až od 8. listopadu.

První figurky vyrobil zakladatel firmy Lego Ole Kirk Kristiansen právě ze dřeva. Když se po druhé světové válce stalo vzácnou surovinou, sortiment musel být doplněn hračkami z plastu, připomíná firma ve své tiskové zprávě.

Společnost Lego se obecně snaží nahradit plastické hmoty jiným materiálem. Loni například některé kostičky vyrobila z cukrové třtiny.

Minulý měsíc zase oznámila, že hodlá nepotřebné kostičky vrácené zákazníky recyklovat. Test celého procesu zahájila ve Spojených státech a pokud se osvědčí, zavede ho podle svých slov po celém světě. Společnost se tak snaží vyjít vstříc zákazníkům, které znepokojuje znečištění životního prostředí plasty.

 

Právě se děje

Další zprávy