Facebook spouští v Česku vlastní seznamku. Lidem má najít smysluplné vztahy

ČTK ČTK
22. 10. 2020 9:50
Americká internetová společnost Facebook spouští svou seznamovací službu Facebook Dating. Bude v 32 evropských zemích včetně Česka, oznámila firma. Původně chtěla tuto službu do Evropy uvést již v únoru, kvůli pochybnostem ze strany regulátorů ale plán odložila.
Facebook přináší do Evropy novou seznamovací aplikaci | Video: Facebook

Facebook loni v září zahájil provoz seznamovací služby ve Spojených státech.

"Spouštíme dnes Facebook Dating v Evropě, abychom pomohli více lidem najít smysluplné vztahy prostřednictvím věcí, které mají společné, jako jsou zájmy, události a skupiny," uvedla ve středu produktová manažerka Kate Orsethová.

Upozornila, že firma u nové služby klade velký důraz na bezpečnost a ochranu soukromí, protože "hledání milostného partnera je hluboce osobní záležitostí".

Facebook Dating.
Facebook Dating. | Foto: Reuters

Irskou Komisi pro ochranu dat (DPC) v únoru znepokojilo, že ji Facebook o svém záměru spustit službu v Evropě 13. února informovala pouhých deset dnů předem. Komise tehdy rovněž upozornila, že od firmy neobdržela žádnou dokumentaci posuzující dopady na ochranu osobních údajů. Evropská divize Facebooku sídlí v Irsku, což z DPC činí hlavního regulátora tohoto podniku v Evropské unii.

Orsethová podle agentury DPA uvedla, že tentokrát firma úřadu poskytla dokumentaci s předstihem, ačkoli neměla povinnost to učinit. Zdůraznila, že služba je v souladu s pravidly Evropské unie na ochranu soukromí, která jsou známá pod zkratkou GDPR (General Data Protection Regulation).

Video: Poslední nosorožec na světě, který žil i v Česku, má účet na seznamce Tinder

Poslední nosorožec na světě, který žil i v Česku, má účet na seznamce Tinder | Video: Aktuálně.cz
 

Právě se děje

Další zprávy