Důl Paskov se NWR nedaří prodat, zájem o koksovny je

ČTK ČTK
15. 7. 2013 9:31
Jednou z možností dalšího postupu je uzavření Dolu Paskov
Důl Paskov
Důl Paskov | Foto: NWR

Ostrava - Společnosti NWR se dosud nepodařilo najít kupce na Důl Paskov na Karvinsku. Pokud se prodej nezdaří, jednou z možností dalšího postupu je podle představitelů těžební společnosti OKD jeho uzavření. Naopak zájemců o OKK Koksovny, které jsou také na prodej, je několik. Informoval o tom mluvčí OKD Vladislav Sobol.

Prodej obou společností je součástí rozsáhlých úsporných opatření a systémových změn, které firma oznámila v květnu kvůli špatné ekonomické situaci. Rozhodnuto by mělo být do několika týdnů.

"Proces prodeje společnosti OKK Koksovny úspěšně pokračuje. Jednáme s několika zájemci, kteří mají v úmyslu zachovat provoz koksoven," řekl mediální zástupce OKK Vladimír Bystrov.

U Dolu Paskov, kde pracuje 2500 lidí, se prodej nedaří. "Zatím se nám pro něj nepodařilo najít kupce a pravděpodobnost, že se nějaký objeví, je minimální," řekl mluvčí OKD Vladislav Sobol.

Představitelé těžební společnosti proto chtějí dokončit zátěžové testy a připravit poklady pro představenstvo, které má v dohledné době rozhodnout o budoucnosti dolu. Ten totiž svými vysokými náklady na těžbu negativně ovlivňuje hospodaření OKD. Jednou z variant je podle Sobola proto také postupný útlum provozu šachty.

 

Právě se děje

Další zprávy