Opuštěný ostrov u Benátek je v dražbě. Firma v úpadku z něj chtěla luxusní destinaci

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
3. 3. 2020 12:58
V Benátské laguně je ke koupi ostrůvek Isola di Tessera, který byl kdysi využíván jako vojenská základna. Zájemci jej mohou získat v úterní dražbě. Vyvolávací cena činí 2,2 milionu eur (54,8 milionu korun).

Isola di Tessera o rozloze kolem 8000 metrů čtverečních se nachází nedaleko Benátek, mezi ostrovem Murano a letištěm. Zastavěná plocha s několika objekty činí 530 metrů čtverečních. Na malém ostrově se tyčí komplex tří budov včetně ubytovny, v nichž nechybí kuchyň, koupelna nebo jídelna. 

Ostrov dosud ovládá benátská firma, která je ale od roku 2018 v úpadku. Společnost tam zamýšlela vybudovat - se svolením benátských úřadů, které také získala - luxusní rekreační destinaci. Projekt se ale kvůli krachu realizovat nepodařilo.

V Benátské laguně se v uplynulých letech prodaly už dva jiné ostrůvky - San Clemente a Sacca Sessola, na nichž se nacházely dvě dlouho nevyužívané nemocnice, jež spravovaly místní zdravotnické úřady. Ze zašlých nemocničních objektů jsou dnes na obou ostrovech elegantní hotely a kongresová centra.

 

Právě se děje

Další zprávy