Předsedou dozorčí rady ČEZ se stal na další čtyři roky Václav Pačes

ČTK ČTK
29. 6. 2017 20:38
Dozorčí rada společnosti ČEZ si ve čtvrtek zvolila nového předsedu. Mandát obhájil současný předseda Václav Pačes, jež ji vede od června 2014 a povede dozorčí radu tak povede i po další čtyři roky. Informaci sdělil tiskový mluvčí společnosti Ladislav Kříž. Post místopředsedy představenstva firmy byl zvolen Tomáš Novák.
Václav Pačes.
Václav Pačes. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ ve čtvrtek zvolila svým předsedou opět Václava Pačese, který radu vede od června 2014. Oznámil to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Předtím, od března 2013, byl Pačes místopředsedou dozorčí rady, která má 12 členů. V minulosti vedl Akademii věd ČR.

Mandát v dozorčí radě na další čtyři roky potvrdila pro Pačese už minulý týden valná hromada akcionářů ČEZ. Další změny v dozorčí radě akcionáři neschválili. Dozorčí rada má kontrolní pravomoci vůči vedení firmy, dohlíží na výkon působnosti představenstva.

Firma ČEZ ve čtvrtek také oznámila, že byl představenstvem zvolen dlouholetý člen vedení firmy Tomáš Pleskač do funkce místopředsedy představenstva. Současný místopředseda představenstva firmy Martin Novák ale zůstává ve funkci. Podle ČEZ souvisí rozšíření počtu místopředsedů se změnou stanov, kterou přijala valná hromada.

ČEZ je největší česká energetická firma. Čistý zisk společnosti v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl o 13 procent na 8,7 miliardy korun. Tržby dosáhly 52,8 miliardy korun, což bylo meziročně zhruba o dvě procenta víc.

 

Právě se děje

Další zprávy