Wi-fi, jídlo i architektura. Podívejte se, která nádraží jsou rájem pro cestující

Kuni Nguyenová Kuni Nguyenová
13. 4. 2021 14:28
Čistota, dostupnost, design, ale také nabídka restaurací. I to jsou kritéria, podle kterých organizace Consumer Choice Center vybrala ta nejlepší nádraží v Evropě pro letošní - pandemický rok. Koronavirus s cestováním vlakem sice značně "zamával", železnice se ovšem při pokračujícím očkování postupně vrací do života. Podívejte se, které stanice nabízejí cestujícím nejvíce.
Milano Centrale
Milano Centrale | Foto: Dave Clough

TOP 10 nejpřívětivějších nádraží

Právě amsterdamské nádraží se umístilo v žebříčku European Railway Station Index pro letošní rok. V jeho první desítce jednoznačně převládla nádraží na severu Evropy, z jihu se umístilo jen jedno a další dvě se pak nacházejí v Rusku.

  • Kritériem umístění přitom byla například dostupnost (toalety pro vozíčkáře, výtahy), čistota, ale i nabídka restauračních zařízení (možnosti obědů i večeří), počet mezinárodních destinací, a také bezplatné připojení k internetu. 

Co naopak o kvalitě nádraží nutně nerozhoduje, je jeho velikost. "Některé z největších nádraží, jako Paris Gare du Nord, Madrid Atocha nebo Châtelet-Les Halles, se do TOP 10 z hlediska zážitku pro zákazníka nedostali," připomínají autoři žebříčku.

  • Zjistěte v následujícím přehledu, která evropská nádraží si podle nového žebříčku zaslouží srdce cestujících nejvíce.
 

Právě se děje

Další zprávy