Začala stavba obchvatu Mariánských Lázní, největší letošní investice Karlovarského kraje

ČTK ČTK
28. 5. 2018 17:00
Obchvat má ulevit centru lázeňského města a pomoci snížit průjezd aut i v přilehlé Velké Hleďsebi a Drmoulu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Foters.com / zeevveez

Mariánské Lázně - Začala stavba obchvatu Mariánských Lázní za více než 263 milionů korun. Obchvat má ulevit centru lázeňského města, které je dopravou přetížené, a současně pomoci zlepšit bezpečnost v dopravě. Stavba je největší letošní investicí Karlovarského kraje a dokončena má být v roce 2020. Uvedl to hejtmančin náměstek Martin Hurajčík (ANO).

"Pokud v současné chvíli máme průjezd přes 8000 aut přes světelnou křižovatku v Mariánských Lázní, doufejme, že aspoň o 30 až 40 procent se ten průjezd sníží. Nicméně je tu spíše sekundární problém průjezdu kamionů přes Mariánské Lázně. Ze spodní části města nebudou nuceny projíždět městem, ale projedou si to pohodlně po obchvatu," řekl Hurajčík.

Obchvat by měl po zprovoznění pomoci snížit průjezd aut i v přilehlé Velké Hleďsebi a Drmoulu. Naváže na stavbu obchvatu Drmoulu a Trstenic na silnici I/21 z Chebu na Plzeň, kterou před dvěma měsíci zahájilo Ředitelství silnic a dálnic.

Obchvat bude dlouhý asi 2,4 kilometru a jeho součástí bude například podjezd pod železniční tratí nebo most. Na křižovatce Plzeňské ulice se silnicí od obce Mnichov vznikne kruhový objezd. Karlovarský kraj dá na stavbu obchvatu Mariánských Lázní ze svého rozpočtu 120 milionů korun, zbytek zaplatí z dotace z evropských fondů.

 

Právě se děje

Další zprávy