"Bylo to celé rozžhavené." Do obytné čtvrti v Bogotě spadl kus motoru letadla Airbus

ČTK ČTK
11. 3. 2021 17:30
V kolumbijské metropoli Bogotě v noci na čtvrtek místního času upadl letadlu Airbus A300 kus motoru a spadl do obytné čtvrti. Informovala o tom místní média. Letadlo startovalo z mezinárodního letiště v Bogotě a směřovalo do Venezuely. Po incidentu, při němž nebyl nikdo zraněn, se letoun vrátil zpět na letiště.
Airbus A300 - ilustrační foto.
Airbus A300 - ilustrační foto. | Foto: ČTK

Kovový kus leteckého motoru velký jako pneumatika od traktoru spadl na ulici v okamžiku, kdy kolem projížděl muž na motorce. Krátce před tím svědkové události, která se stala ve čtvrti u letiště, slyšeli explozi.

"Rozbilo to tyhle dveře. Když to spadlo, tak to bylo celé rozžhavené. Co se všechno mohlo stát! Na téhle ulici jezdí taxi i autobusy. Ten chlapec měl zázračné štěstí," popsal jeden ze svědků události.

Kolumbijský úřad pro civilní letectví dnes v prohlášení uvedl, že incident vyšetřuje. Podle něj odletěla část levého motoru letadla Airbus A300 A2 venezuelské společnosti Transcarga, které startovalo půl hodiny po půlnoci z místního letiště El Dorado a směřovalo do venezuelského města Maiquetía. Úřad ani místní média neuvádí, kolik lidí bylo na palubě.

Podobný incident, při němž upadl krátce po startu letadlu kus motoru, se stal minulý měsíc v americkém Denveru. Tam šlo o Boeing-777 amerických aerolinek United Airlines, na jehož palubě bylo 241 lidí. I toto letadlo se bezpečně vrátilo na letiště poté, co jeden z motorů začal hořet a jeho obrovský kus spadl do rezidenční čtvrti před dveře rodinného domu. Americký Federální úřad pro letectví (FAA) poté nařídil kontrolu letadel Boeing 777-200 se stejným motorem.

Video: "Nedívej se, jen se modli". Co zažívali lidé v hořícím Boeingu

V sobotu odpoledne přistál u domku na předměstí amerického Denveru velký kus Boeingu 777 společnosti United Airlines. Stroj mířil do Honolulu. | Video: Aktuálně.cz
 

Právě se děje

Další zprávy