O víkendu se přes noc uzavře dálnice D1 u Prahy. Řidiči musí jet objížďkami

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
29. 10. 2021 13:12
V noci ze soboty na neděli se uzavře v obou směrech dálnice D1 na 25. kilometru. Důvodem je osazení nosné konstrukce nadjezdu přes dálnici u Kaliště nedaleko Prahy. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Řidiči budou muset po dobu uzavírky jezdit po objízdných trasách.
Řidiči budou muset kvůli uzavírce jezdit po objízdných trasách. Uzavřený kus dálnice i objízdné cesty zachycuje mapa.
Řidiči budou muset kvůli uzavírce jezdit po objízdných trasách. Uzavřený kus dálnice i objízdné cesty zachycuje mapa. | Foto: Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)

Dálnice se pro řidiče uzavře v sobotu ve 21:00, zpět se auta budou moci vrátit v neděli v 9:00. Silničáři instalují konstrukce nadjezdu, který převádí místní obslužnou komunikaci Lensedly-Hrušov přes dálnici D1. Konstrukce je ocelová, měří 77,5 metru, šířku má čtyři metry a váží 168 tun. 

Řidiči budou muset po dobu noční víkendové uzavírky jezdit po objízdných trasách. Pro vozidla do 12 tun je objížďka obousměrně ze sjezdu na Mirošovice, po silnici I/3 a přes Benešov na exit na 34. kilometru u Ostředku. Vozy nad 12 tun musí dálnici objet výrazně delší objížďkou, a to přes Tábor. Zpět na dálnici se vrátí na 90. kilometru u Humpolce.

Když silničáři v červenci demolovali u Kaliště most, řidiči nákladních aut nerespektovali stanovenou objížďku a jezdili po trasách pro auta do 12 tun. Vznikaly tak dopravní komplikace.

Objízdné trasy po dobu noční uzavírky D1 u Prahy:

  • pro vozidla do 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (EXIT 21) - silnice I/3 (Mirošovice) - silnice II/112 (Benešov) - silnice II/110 (Benešov, Soběhrdy, Kozmice) - MÚK Ostředek (EXIT 34)
  • pro vozidla nad 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (D1, EXIT 21) - silnice I/3 (Mirošovice, Bystřice, Olbramovice, Votice, Miličín) - dálnice D3 - MÚK Měšice (D3, EXIT 79) - silnice I/19 (Tábor-Zárybničná Lhota, Chýnov, Dolní Hořice- Kladruby, Dolní Hořice-Lejčkov, Obrataň, Čížkov, Pelhřimov-Starý Pelhřimov) - MÚK Humpolec (D1, EXIT 90)

Video: Nehoda kamionu na D1

Nehoda kamionu na D1 | Video: Policie ČR
 

Právě se děje

Další zprávy