Dálnice D46 u Prostějova bude od soboty večer neprůjezdná kvůli bourání nadjezdu

ČTK ČTK
15. 6. 2018 13:53
Čtyřkilometrový úsek D46 na Prostějovsku bude neprůjezdný. Uzavírka mezi sjezdy na 33. a 37. kilometru potrvá od sobotních 18:00 do nedělních 10:00.
Objížďka uzavírky na dálnici D46.
Objížďka uzavírky na dálnici D46. | Foto: ŘSD

Prostějov - Čtyřkilometrový úsek dálnice D46 na Prostějovsku bude v noci ze soboty na neděli uzavřen. Důvodem je bourání nadjezdu, což je součást celkové modernizace dálniční křižovatky u Olšan u Prostějova za 105 milionů korun.

Křižovatka patří k nejnebezpečnějším dálničním křižovatkám v ČR, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Uzavírka dálnice mezi sjezdy na 33. a 37. kilometru potrvá od sobotních 18:00 do nedělních 10:00. Objízdné trasy budou vyznačeny.

Dálniční křižovatka Olšany u Prostějova byla vybudována v 80. letech bez připojovacích a odbočovacích pruhů v nepřehledném oblouku. Nová modernizovaná křižovatka bude zprovozněna podle ŘSD nejpozději do konce listopadu příštího roku. Ostatní práce na modernizaci se budou odehrávat za provozu dálnice, průjezdné budou vždy minimálně dva jízdní pruhy v každém směru, uvedlo ŘSD.

Noc ze soboty na neděli silničáři pro uzavření dálnice vybrali kvůli velmi nízké intenzitě dopravy. Objízdné trasy povedou obousměrně po silnicích nižších tříd po trase Hněvotín, Lutín a Olšany u Prostějova.

 

Právě se děje

Další zprávy