Ryanair začne z Prahy létat do 16 nových destinacích. Je mezi nimi Zadar i Mallorca

ČTK ČTK
4. 4. 2019 12:17
Letecký dopravce Ryanair spustil v letním letovém řádu v Praze 16 nových linek, od konce března tak létá například do Zadaru nebo na Mallorcu. Celkem z pražského letiště provozuje 31 linek. Ve čtvrtek o tom irská společnost informovala v tiskové zprávě. V zimě chce přidat další linky.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Nově Ryanair zařadil do letního plánu spojení do Ammánu, Bari, Benátek Trevisa, Bournemouthu, Billundu, Kodaně, Göteborgu, Palmy de Mallorca, Paříže Beauvais, Pescary, Pisy, Rigy, Stockholmu, Marseille, Marrákeše a Zadaru. Některé z těchto destinací dopravce nabízel už během zimy, v letním letovém řádu jsou však novinkou.

Spuštění nových letních linek Ryanair odstartoval prodejem letenek. Nejlevnější stojí 389 korun.

Podle zástupce Ryanairu Denise Barabase by nové linky měly přispět nejen ke zlepšení dopravní dostupnosti Prahy a k dalšímu posílení turistického ruchu, ale i ke snížení sezonnosti regionu během zimního období.

V současnosti je Ryanair v Česku v počtu cestujících na třetím místě za Českými aeroliniemi a Smartwings. Do budoucna má společnosti ambice se stát jedničkou na tuzemském trhu. Ryanair očekává, že v příštím roce přepraví až 2,7 milionu lidí na českých spojích.

Pražské Letiště Václava Havla v loňském roce odbavilo rekordních 16,8 milionu cestujících, což je meziročně o devět procent více. Zvýšil se i počet vzletů a přistání, který vzrostl o téměř pět procent na 155 530 pohybů.

 

Právě se děje

Další zprávy