Po téměř dvou letech se Jablonec opět spojí se světem. Otevírá se klíčová křižovatka

Po téměř dvou letech se Jablonec opět spojí se světem. Otevírá se klíčová křižovatka
Rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na hlavní silnici I/35 z Liberce na Turnov a Prahu skončila s více než půlročním předstihem proti původnímu plánu.
"Hotovo mělo být až v červenci 2022. Jsem přesvědčen, že těch sedm měsíců za to stálo, protože ti lidé si to tady zaslouží, nejenže to bude bezpečnější, bude to samozřejmě i rychlejší a daleko pohodlnější cesta," uvedl ministr dopravy v demisi Karel Havlíček (ANO).
Podle posledního sčítání projede po silnici I/35 v tomto místě denně přes 33 000 aut a po silnici I/65 více než 12 350 automobilů za den. "Křižovatka byla velmi problematická, byly zde poměrně časté nehody. Bylo potřeba odstranit kolizní body, které na křižovatce byly," řekl Mátl.
Součástí modernizované křižovatky je i meteostanice, která při vyhodnocení možnosti námrazy spustí systém automatického postřiku solankou. Snímek z rekonstrukce křižovatky.
Foto: Ministerstvo dopravy
Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
10. 12. 2021 13:24
S více než půlročním předstihem v pátek skončila rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn. Cena stavby, která se nachází na hlavní silnici I/35 z Liberce na Turnov, ale z původních 408 milionů korun bez DPH vzrostla na 444 milionů. Při slavnostním otevření křižovatky to uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR. Podívejte se, jak nyní křižovatka vypadá.
 

Právě se děje

Další zprávy