RegioJet hlásí 30 tisíc prodaných jízdenek do Chorvatska. Nově bude jezdit každý den

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
25. 6. 2020 16:19
Soukromý vlakový dopravce RegioJet bude od 11. července každý den až do konce prázdnin vypravovat vlaky z Prahy přes Lublaň ve Slovinsku do chorvatské Rijeky. Pravidelné spojení z Prahy do Chorvatska zahájí už v úterý 30. června večer, až do soboty 11. července ale bude jezdit jen v úterý, v pátek a v neděli.
Soukromý dopravce Regiojet bude vypravovat vlaky z Prahy do chorvatské Rijeky denně.
Soukromý dopravce Regiojet bude vypravovat vlaky z Prahy do chorvatské Rijeky denně. | Foto: Libor Fojtík

"Na spojích budou v provozu identické soupravy s kapacitou až 560 cestujících. V Rijece mohou cestující využít návazných autobusových spojů do přibližně třicítky nejoblíbenějších destinací na chorvatském pobřeží," uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Dosud podle něj dopravce prodal přibližně 30 000 jízdenek a řada spojů už je vyprodaná.

Vlaky budou mít 12 vagonů, část z nich je lehátkových a lidé si předem mohou objednat i občerstvení. Na provozu vlakových spojů spolupracuje RegioJet s Chorvatskými železnicemi HŽ, Slovinskými železnicemi SŽ a maďarskou společnosti Continental Railway Solution.

RegioJet spustil vlakové spoje do Chorvatska 11.6., kdy dopravce zaznamenal velký úspěch. Jenom za čtvrteční večer se vyprodalo sedm vlakových souprav. První vlak z pražského hlavního nádraží do Rijeky vyjede 30. června a cena lístku začíná na 590 korunách.

V dřívějších letech jezdily do Chorvatska také České dráhy, které zajišťovaly přímý lehátkový vůz do Splitu. V posledních letech už však nejezdil, protože se jako komerční spoj nevyplácel.

Kvůli uvolňování opatření se mohou lidé vydat do Chorvatska na dovolenou:

Vláda rozhodla, že s okamžitou platností umožňuje občanům deseti zemí EU včetně Česka přicestovat do země jako před epidemií, řekl velvyslanec. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy