RegioJet nasazuje nové lokomotivy, zařadí i vagony s obrazovkami v každé sedačce

Petr Zenkner Petr Zenkner
16. 5. 2018 19:44
Nové nové lokomotivy a vagony potřebuje kvůli posilování dosavadních spojů i vstupu na novou trasu Praha - Vídeň a zpět.
Video: Nová lokomotiva vyjíždí. | Video: Tomáš Cetkovský

Praha - Soukromý železniční dopravce RegioJet dnes do běžného provozu nasadil první dvě lokomotivy od kanadské společnosti Bombardier.  První táhne vlak, který odjel v 17:48 z Prahy do Ostravy a Návsí, druhá pak vyjela na stejné trase o dvě hodiny později. 

Lokomotivy Bombardier Traxx MS2 mají certifikaci pro provoz na železničních tratích v Česku, na Slovensku a v Rakousku, dokáží jet rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. RegioJet si objednal celkem čtyři. 

Kromě nových lokomotiv už má RegioJet také dva nové vozy Astra s velkoprostorovým uspořádáním a s obrazovkami v každé ze sedaček - podobně jako u svých dálkových autobusů. V příštích několika týdnech jich zařadí celkem šestnáct.

Společnost, která spadá do skupiny Student Agency Radima Jančury, letos do modernizace vozového parku investuje stovky milionů korun. Nové nové lokomotivy a vagony potřebuje kvůli posilování dosavadních spojů i vstupu na novou trasu Praha - Vídeň a zpět. Mezi Prahou a Brnem teď žluté vlaky jezdí v každém směru devětkrát denně.

Za první tři měsíce letošního roku přepravily spoje RegioJetu 1,25 milionu cestujících, což je nárůst o 30 procent. Významně tomu pomohly právě nové spoje na jižní trase do Brna či Vídně.

 

Právě se děje

Další zprávy