Předbíhání za poplatek povoleno. Pražské letiště prodává kupony na rychlejší odbavení

on on
3. 7. 2019 10:33
Ve frontě jsou si všichni rovni, někteří však rovnější. Cestující na "schengenském" terminálu 2 Letiště Václava Havla mají nyní možnost koupit si online či na kiosku speciální poukaz na rychlejší odbavení. Takzvaný Security FastTrack vyjde na 150 korun a letiště slibuje, že na každý půlhodinový blok jich prodá pouze pět.
Foto: Letiště Praha

Právo předbíhat zdlouhavé fronty mají za speciální poplatek možnost například návštěvníci některých zábavních parků, na letištích pak běžně třeba majitelé speciálních zákaznických karet či dražších letenkových tarifů. Nyní si na pražském letišti tato možnost otevřela všem, kteří jsou ochotni si za ni připlatit. 

Takzvaný Security FastTrack je možné koupit na internetu, či na kiosku přímo na letišti. Zákazník si vybere 30 minutový blok před odletem, kdy bez zdržení projde až k bezpečnostní kontrole.

Stejná služba byla dosud na Letišti Praha dostupná pouze pro cestující vyšších cestovních tříd a pro zákazníky s vysokým statusem z věrnostních programů přímo od aerolinek. Aby se netvořily fronty i v tomto rychlejším koridoru, prodá na jedno půlhodinové okno letiště pouze pět vstupenek.

"Při dostatečné kapacitě Security FastTracku se tak budou moci cestující v podstatě na poslední chvíli sami rozhodnout až při zhodnocení aktuální situace na letišti, zda služby pro rychlejší průchod využijí," říká Jiří Petržilka, výkonný ředitel neleteckého obchodu Letiště Praha. Smart kiosky jsou cestujícím k dispozici v pěti jazycích: vedle češtiny jde o angličtinu, němčinu, italštinu a francouzštinu. 

Cena služby pro jednu osobu je 150 korun. Služba je ale rovněž zahrnuta v balíčku doprovodných služeb při on-line objednávce parkování na Letišti Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy