Do příměstských autobusů v Praze a okolí začnou lidé znovu nastupovat předními dveřmi

ČTK ČTK
17. 4. 2020 17:30
Cestující v příměstských autobusech Pražské integrované dopravy (PID) budou moci od pondělí 20. dubna opět nastupovat do autobusů předními dveřmi. Obnoven v nich bude prodej jízdenek u řidiče. Uvedl to mluvčí magistrátu Vít Hofman. Zákaz nástupu předními dveřmi zavedla Praha a následně i Středočeský kraj v březnu kvůli koronaviru.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

"Krizový štáb doporučuje cestujícím, aby v zájmu maximální ochrany zdraví svého i řidičů minimalizovali hotovostní platby a pokud možno využívali pro nákup jízdného mobilní aplikaci PID Lítačka nebo platbu bezkontaktní platební kartou, případně zakoupili papírové jízdenky," uvedl Hofman.

Cestující si mohou jízdenky a časové kupony koupit rovněž v infocentrech dopravního podniku a prodejních místech ve vestibulech metra.

Schválené změny se zatím netýkají autobusů jezdících na městských linkách v Praze. V nich nadále zůstanou přední dveře zavřené a stejně tak bude nadále vyznačena ochranná zóna v přední části autobusu u kabiny řidiče. Jako opatření platí mimo jiné také zákaz vstupu do veřejné dopravy bez roušek.

Kvůli pandemii nemoci covid-19 byly prodlouženy intervaly a spoje jezdí podle prázdninových jízdních řádů. V MHD bylo také zrušeno otevírání dveří pomocí tlačítka a vypnuta je ventilace a vnitřní cirkulace vzduchu. Autobusy automaticky staví i v zastávkách na znamení.

 

Právě se děje

Další zprávy