Praha testuje další trolejbus. Electron se vyrábí v Ostravě, zvládne jet i na baterie

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
24. 9. 2019 13:29
Pražský dopravní podnik (DPP) bude od středy měsíc testovat trolejbus Ekova Electron 12T. Vůz bude i s cestujícími jezdit na lince číslo 58 z Palmovky do Letňan. Trolejbus je vybaven jak pohonem na baterii, tak se může za jízdy dobíjet z troleje.
Praha testuje další trolejbus. Electron zvládne jet i na baterie | Video: Aktuálně.cz

V budoucnu mají být elektrifikovány další trasy včetně autobusu číslo 199 z Veleslavína na letiště v Ruzyni.

Trolejbus je poháněn elektromotorem, který je napájen buď z troleje, nebo z vestavěných baterií. Při brzdění plní elektromotor funkci generátoru. Vyrobená energie slouží například pro vlastní spotřebu vozidla, a to pro napájení palubní sítě nebo vytápění, dobíjení baterií a případně rekuperaci do trolejového vedení. Dojezd na baterie bez elektrického vytápění je 18 kilometrů a s vytápěním 12 kilometrů. Vůz je vybaven nájezdem pro vozíčkáře.

"Pracujeme na nové celkové koncepci alternativních pohonů v pražské MHD s výhledem do roku 2030, kterou představíme letos na podzim. Kromě hybridních autobusů či elektrobusů v ní plánujeme elektrifikaci některých linek obsluhovaných v současnosti konvenčními vozy na naftu," uvedl generální ředitel DPP Petr Witowski.

Vedení města schválilo elektrifikaci linky 119 na letiště a počítá se s ní také u autobusů číslo 131 a 191. Podle Witowského by měly trolejbusy jezdit na severovýchodě města na lince číslo 140. "Nechceme jít ale do opačného extrému a vsázet vše pouze na elektřinu, plánujeme také testování vozů na další alternativní pohony, například na vodík," uvedl Witowski.

Parametry vozu Ekova Electron 12T

Délka 11,98 metru
Šířka 2,5 metru
Výška 3,5 metru
Počet sedadel 28
Výkon motoru 175 kW

Zdroj: Dopravní podnik

Výrobce trolejbusu Ekova Electric je dceřinou společností Dopravního podniku Ostrava. V tamním opravárenském areálu provádí opravy, modernizace a výrobu elektrických prostředků veřejné dopravy: tramvají, příměstských vlakových jednotek, trolejbusů a elektrobusů.

V hlavním městě vyjel první klasický trolejbus před více než 80 lety, 9. srpna 1936. První linka vyjela od tramvajové vozovny Střešovice a trolejbusy jezdily v Praze přes 30 let. Poslední vyrazil od vinohradské Orionky v neděli 15. října 1972.

 

Právě se děje

Další zprávy