Přehledně: Nebe se opět plní. Kam všude půjde doletět z Prahy bez přestupů

Ekonomika Ekonomika
26. 3. 2022 9:00
Pražské letiště Václava Havla zahájí v neděli letní letový řád, který nabídne přes dvacet nových přímých linek. Začne vypravovat pravidelné lety třeba do Porta, Alicante, Rijádu nebo na Mykonos. Z Prahy budou létat také noví dopravci, mezi nimi Flynas či Luxair. Letiště oproti loňské sezoně nabídne o devatenáct destinací více, i přesto, že mezi nimi na rozdíl od roku 2021 chybí Ukrajina a Rusko.
Letadla aerolinek Jet2.com
Letadla aerolinek Jet2.com | Foto: Reuters

Velká Británie

Letiště v Ruzyni posilnilo letový řád, který bude platit od konce března do konce října, nejen o typicky letní dovolenkové destinace jako Řecko nebo Španělsko, ale přidalo například i několik spojů do Velké Británie.

Britské aerolinky Jet2.com začnou fungovat na pravidelné lince z Prahy do anglických měst Birmingham, Newcastle, Leeds a skotského Glasgow. Jde o jednoho z několika leteckých dopravců, který bude nově z Prahy vypravovat spoje.

EasyJet přidá pravidelnou linku, která bude létat mezi českou metropolí a Lutonem, tedy čtvrtým největším letištěm v dosahu Londýna. Do Birminghamu si budou moci lidé zaletět také s Eurowings.

 

Právě se děje

Další zprávy