Horší, než se čekalo. Podívejte se, proč se se komplikuje oprava Negrelliho viaduktu

Negrelliho viadukt.
Rekonstrukce Negrelliho viaduktu je ve své druhé polovině. Oproti původnímu plánu však bude modernizace za 1,44 miliardy korun dokončena s půlročním zpožděním, a to v červnu příštího roku. Stavaři ve středu ministrovi sdělili, že prodloužení rekonstrukce si vyžádal skutečný stav viaduktu, jehož některé části jsou v horším stavu, než se předpokládalo.
Ministr dopravy Vladimír Kremlík se tak ve středu se šéfem stavební společnosti Hochtief, která se na stavbě podílí, Tomášem Korandou dohodl na termínu dokončení modernizace 1. června 2020.
Během letních prázdnin budou práce pokračovat montáží nového mostu přes Křižíkovu ulici, což si vyžádá dopravní uzavírku.
Při stavbě musí být úplně rozebráno a znovu sestaveno 20 kleneb. Zlepšení podle stavařů pocítí i obyvatele okolní zástavby, díky položení antivibračních rohoží a nových výhybek by se měl snížit hluk.
Foto: Tomáš Cetkovský
Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
5. 6. 2019 13:39
Rekonstrukce Negrelliho viaduktu je ve své druhé polovině. Oproti původnímu plánu však bude modernizace za 1,44 miliardy korun dokončena s půlročním zpožděním, a to v červnu příštího roku. Důvodem prodloužení prací je podle stavařů horší stav památkově chráněného objektu. Při prezentaci aktuálního stavu prací to řekl ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Viadukt je součástí plánované trati k pražskému letišti.
 

Právě se děje

Další zprávy