Spusťte audit a konečně začněte stavět. Experti i politici radí novému šéfovi dálnic

ada ada
Aktualizováno 12. 5. 2019 19:04
Co by mělo být pro nového šéfa českých silnic a dálnic Pavola Kováčika prioritou? S tímto dotazem oslovila redakce Aktuálně.cz odborníky na dopravu, ekonomy i politické strany. Mnozí se tradičně shodují na urychlené dostavbě dálniční sítě a vyšší bezpečnosti na silnicích. Kováčikův předchůdce, Jan Kroupa, vedl Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) necelých pět let a v posledních měsících se stal terčem kritiky ze strany veřejnosti i odborníků hlavně právě kvůli nedostatečnému tempu výstavby a modernizace českých dálnic.

Co by mělo být pro nového šéfa českých silnic a dálnic Pavola Kováčika prioritou? S tímto dotazem oslovila redakce Aktuálně.cz odborníky na dopravu, ekonomy i politické strany. Mnozí se tradičně shodují na urychlené dostavbě dálniční sítě a vyšší bezpečnosti na silnicích.

Kováčikův předchůdce, Jan Kroupa, vedl Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) necelých pět let a v posledních měsících se stal terčem kritiky ze strany veřejnosti i odborníků hlavně právě kvůli nedostatečnému tempu výstavby a modernizace českých dálnic.

Na následujících kartách najdete tipy, které by poradili Kováčikovi oslovení experti i politici.

O tom co dělal nový šéf českých dálnic v minulosti, si můžete přečíst zde:

O svých plánech hovoří Pavol Kováčik zde:

Co se má v Česku začít stavět? Ukáže přehledná grafika Aktuálně.cz:

 

Právě se děje

Další zprávy