"Nejhnusnější nádraží v zemi" září novotou. Opravená Zvonařka v Brně otevřela

"Nejhnusnější nádraží v zemi" září novotou. Opravená Zvonařka v Brně otevřela
Mluvilo se o ní řadu let, například kvůli nevzhledným stánkům. Snímek z rekonstrukce.
V částečném provozu začalo nádraží fungovat už v prosinci 2020, od začátku
letošního roku se postupně obnovoval plný provoz. Ke slavnostnímu otevření primátorkou města Brna Markétou Vaňkovou došlo v úterý 2. března. "Jedná se o důležitou dopravní stavbu, která je klíčová nejen pro Brno a jeho obyvatele, ale také pro celý region. Velké uznání si zaslouží návrh i provedení rekonstrukce - objekt neztratil nic ze své autentičnosti, a přitom získal moderní tvář. Za město mohu slíbit úpravy veřejného prostoru v bezprostředním okolí nádraží," prohlásila Vaňková.
"Souběžně s novou výpravní halou (na snímku) bude v provozu i ta stará, kde mají cestující další zázemí. V budoucnu bychom ji také chtěli rekonstruovat a vytvořit tam zázemí pro nádraží. Vzhledem k tomu, že leží podél Plotní ulice, reorganizace by měla navázat po dokončení na novou Plotní," dodal Grund. V Plotní ulici vznikne po přeložení tramvajové trati nová zastávka MHD.
Na modernizaci nádraží se podíleli architekti ze studia Chybík+Krištof. Snímek zachycuje jejich vizualizaci přeměny nádraží.
Foto: ČTK
Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 2. 3. 2021 15:31
Autobusové nádraží Zvonařka v Brně prošlo kompletní rekonstrukcí a v úterý se dočkalo slavnostního otevření. Předseda představenstva ČSAD Brno-město holding Antonín Grund označil za hlavní změnu to, že se nádražím neprochází po okrajích jako dosud, ale středem. Proměna objektu, který autor jednoho z průvodců po Brně nazval dokonce "nejhnusnějším nádražím v zemi", vyšla na více než 100 milionů.
 

Právě se děje

Další zprávy