Letiště Praha představilo vlastní hotel. Noc mezi terminály vyjde na dva tisíce korun

Letiště Praha představilo vlastní hotel. Noc mezi terminály vyjde na dva tisíce korun
Nový hotel vznikl přestavbou bývalého volnočasového prostoru, ve kterém bylo osm pokojů výhradně pro cestující s navazujícím letem. Nyní podobné omezení pro ubytování není, hotel je přístupný z veřejné i neveřejné části letiště. (Na fotografii je nový hotel AeroRooms).
Letiště zároveň začalo s rekonstrukcí letištních salonků za několik desítek milionů korun. Hotel i navýšení kapacity salonků by měly zvýšit výnosy z neleteckého obchodu a vyrovnat tržby z leteckých služeb. (Na obrázku je vizualizace nových salónků).
V současnosti neletecké výnosy, kam patří příjmy z parkování, provozu a pronájmu komerčních zón a prémiových služeb, jako je například právě provoz salonků, tvoří přibližně třetinu celkových tržeb letiště. (Na obrázku je vizualizace nových salónků).
Loni neletecké příjmy činily 2,5 miliardy korun, přibližně o 200 milionů Kč meziročně více. K navýšení tržeb na úroveň leteckého obchodu by měl přispět nový hotel a také navýšení kapacity salonků. (Na obrázku je vizualizace nových salónků).
Foto: Letiště Praha
Ekonomika Ekonomika
10. 9. 2019 15:48
Pražské letiště v úterý otevřelo nový hotel AeroRooms, který se nachází přímo v prostorách letiště mezi oběma terminály. Hotel, do něhož letiště investovalo zhruba 14 milionů korun, má 14 pokojů, které jsou určeny pro tranzitní cestující i klienty, kteří chtějí využít ubytování v blízkosti terminálů.
 

Právě se děje

Další zprávy