Dalších pět nádraží nabídne internet zdarma, dosud funguje na šesti

ČTK ČTK
26. 7. 2018 15:40
Služba se rozšiřuje do Brna, Ostravy, Plzně a Olomouce. Dosud fungovala v Praze, Pardubicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové a ve Zlíně.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČD - Telematika

Praha - Na třech vlakových nádražích - na hlavních nádražích v Ostravě a Olomouci a v Ostravě-Svinově - se mohou cestující nově bezplatně připojit k internetové síti. Do konce července by této možnosti měli využívat také cestující na hlavních nádražích v Brně a Plzni. Oznámila to společnost ČD - Telematika. Dosud služba fungovala na šesti místech v Česku.

"Pokrytím dalších pěti nádraží pokračujeme v projektu poskytování naší služby Free WiFi v prostorách významných železničních stanic," uvedl ředitel úseku Telekomunikační služby ČD - Telematiky Mikuláš Labský.

Podle něj má společnost pozitivní zkušenosti s fungováním služby z míst, kde bylo připojení zavedeno již dříve. "Naši službu v těchto objektech využívají stovky tisíc cestujících," dodal.

Podle statistik firmy se od roku 2017 připojilo více než milion uživatelů a v letošním roce se jejich počet dále zvyšuje. Růst očekává ČD - Telematika především po letních prázdninách.

V současné době se tak mohou cestující připojit k internetu na devíti vlakových nádražích. Nejdříve byla služba zavedena na hlavních nádražích v Praze a Pardubicích a také na pražském Masarykově nádraží. Následně byl projekt rozšířen i na nádraží v Ústí nad Labem, Hradci Králové a ve Zlíně.

Společnost počítá se zavedením připojení na nádraží v Českých Budějovicích, kde je však nejdříve plánována rekonstrukce nádražní budovy, a přesný termín tak zatím firma nemá.

Obsah internetu dostupného prostřednictvím Free WiFi není podle společnosti nijak filtrován. Služba využívá americkou technologii Ruckus Wireless.

ČD - Telematika nabízí ICT služby státním i soukromým organizacím, zejména internetové, datové a telekomunikační služby. Firma působí také v dopravě, kde spolupracuje s Českými drahami na vybavení vlaků bezpečnostními technologiemi.

 

Právě se děje

Další zprávy