Hongkong chce po covidu nalákat turisty. Rozdat se chystá na půl milionu letenek

ČTK ČTK
6. 10. 2022 12:32
Hongkong se chystá po pandemii covidu-19 povzbudit turistický ruch. Rozdá proto půl milionu letenek za dvě miliardy hongkongských dolarů (v přepočtu 6,3 miliardy korun). Píše o tom web BBC. V Hongkongu donedávna platila jedna z nejpřísnějších protipandemických pravidel na světě, protože se řídil čínskou politikou nulového tolerance vůči covidu.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Za prvních osm měsíců letošního roku přijelo do města jen 184 000 návštěvníků. To znamená výrazný pokles počtu turistů ve srovnání s obdobím před pandemií - za celý rok 2019 Hongkong navštívilo 56 milionů lidí.

Hongkong zrušil kontroverzní nařízení, na jehož základě lidé přijíždějící do tohoto města museli na tři dny do karantény v určeném hotelu, od 26. září.

Velké letecké společnosti přesto mají problém vrátit své letové řády na úroveň před pandemií. Britské aerolinky Virgin Atlantic navíc ve středu oznámily, že přestanou působit v Hongkongu kvůli problémům spojeným s válkou na Ukrajině.

"Jakmile vláda oznámí, že zruší všechna omezení kolem covidu-19 pro příchozí cestující, spustíme reklamní kampaně na bezplatné letenky," řekl ředitel hongkongského úřadu pro cestovní ruch Dane Cheng.

Dodal, že jeho úřad letenky dříve zakoupil, aby během pandemie podpořil hongkongské aerolinky, a bude je příští rok rozdávat přijíždějícím a odjíždějícím cestujícím.

 

Právě se děje

Další zprávy