V centru Prahy vyroste obří železniční muzeum. Podívejte se, jak by mělo vypadat

Klikněte pro vstup do galerie.
O možnosti postavit nové velké železniční muzeum v areálu pražského Masarykova nádraží v centru města se mluví již dvacet let. Nyní nabírá vize konkrétní podobu, Národní technické muzeum má totiž na projekt zpracovanou architektonickou studii. Podívejte se vizualizace plánovaného muzea a na současný stav míst, kde by mělo vzniknout. Autorským architektonickým týmem jsou: Mariana Remlová a Tomáš Reml.
Jak místo vypadá nyní. "Naší snahou je popsat fenomén železnice a elektrotechniky jakožto příbuzného oboru v širších souvislostech," říká Michal Novotný, ředitel odboru železničního muzea Národního technického muzea.
Vizualizace. Nové muzeum má stát na Masarykově nádraží u parkoviště U Bulhara na pozemcích, které vlastní příspěvková organizace Národní technické muzeum. Náklady na jeho zbudování podle odhadu Novotného přesáhnou miliardu korun.
"Pro expozici elektrotechniky bychom rádi postavili několikaposchoďovou budovu," říká Novotný.
Jak místo vypadá nyní. Novostavbu architekti navrhli v prostoru mezi památkově chráněnými objekty, ustoupí jí také nefunkční trafačka.
Foto: Národní technické muzeum
Martina Marečková
15. 11. 2018 10:46
O možnosti postavit nové velké železniční muzeum v areálu pražského Masarykova nádraží v centru města se mluví již dvacet let. Nyní nabírá vize konkrétní podobu, Národní technické muzeum má totiž na projekt zpracovanou architektonickou studii. Autorským architektonickým týmem jsou Mariana Remlová a Tomáš Reml. Podívejte se vizualizace plánovaného muzea a na současný stav míst, kde by mělo vzniknout.
 

Právě se děje

Další zprávy