Dovolenkáři ucpali dálnice ve Francii a Německu, kolona se táhla 22 kilometrů

ČTK ČTK
30. 7. 2022 20:01
Na řadě evropských dálnic se od pátku v souvislosti s dovolenými tvoří dlouhé kolony. V sobotu v poledne měly kolony aut jen ve Francii celkem v součtu  přes 800 kilometrů, spočítala agentura DPA. Nejhorší byla situace na francouzských dálnicích směřujících ke Středozemnímu moři a k pobřeží Atlantského oceánu. Na dálnici A8 mezi Mnichovem a Salzburgem stála vozidla v délce 22 kilometrů.
Provoz na německé dálnici A8 mezi Mnichovem a Stuttgartem u města Rosenheim v sobotu 30. července 2022
Provoz na německé dálnici A8 mezi Mnichovem a Stuttgartem u města Rosenheim v sobotu 30. července 2022 | Foto: ČTK

Na dálnici A7, která vede na jih údolím Rhony, museli řidiči podle operátora Vinci při cestě z Lyonu do Orange počítat s pěti hodinami jízdy místo obvyklé hodiny a půl.

Víkend na přelomu července a srpna je tradičně na francouzských silnicích velmi rušný. Dnešní poledne ale bylo o něco klidnější než poslední červencová sobota loňského roku, kdy kolony ve Francii dosahovaly v součtu 1000 kilometrů.

Dopravní zácpy jsou hlášeny také z Německa. Přispěl k tomu i fakt, že v posledních dvou německých spolkových zemích, Bádensku-Württembersku a Bavorsku, začaly v pátek odpoledne letní prázdniny. "Avizované dopravní zácpy jsou tady," uvedl v sobotu mluvčí německého autoklubu ADAC.

Podle autoklubu byla špatná situace mimo jiné na dálnici A1 mezi Brémami a Lübeckem, kde se kolona táhla v délce dvaceti kilometrů. Na dálnici A8 mezi Mnichovem a Salzburgem stála vozidla v délce 22 kilometrů.

Pomalá doprava je hlášena i z dálnice A7 ve směru na Hamburk. Na dálnici A24 mezi obcemi Kremmen a Neuruppin se vytvořila 19kilometrová fronta, sdělil mluvčí ADAC. "Především v sobotu dopoledne a v neděli odpoledne je na silnicích hodně aut," řekl. Řidiči by se podle něj proto měli snažit naplánovat si cestu na brzké ráno, anebo volit alternativní trasy.

 

Právě se děje

Další zprávy