České dráhy mění ceník, cestující nebudou znát slevy předem. Poradíme, jak ušetřit

Michael Bouška Michael Bouška
30. 1. 2019 10:21
České dráhy od února mění ceny jízdenek. Místo akční, superakční a obyčejné jízdenky zavedou tři nové typy jízdenek. Cestující budou předem znát pouze maximální cenu jízdenky. Přesnou částku, a tedy i případnou slevu, se dozví až při jejím zakoupení. On-line deník Aktuálně.cz připravil průvodce novým systémem: podívejte se, jak při cestování na železnici co nejvíce ušetřit.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

V pohraničí zbystřete. Klasická jízdenka vás vyjde draho

Standardní mezinárodní jízdné patří k těm nejdražším. I v příhraničí lze ale výrazně ušetřit. Pro osobní a spěšné vlaky existují v příhraničních oblastech jízdenky nazvané malý pohraniční styk. Ty mohou cestující získat na pokladnách nebo u průvodčího. Na internetu ani přes aplikaci se neprodávají.

V Libereckém kraji je pro cestující výhodné použít Euro-Nisa Ticket, který umožňuje cestovat po celém regionu včetně příhraničních oblastí v zahraničí za jednotnou cenu 160 korun. Vyplatí se zvlášť ve více lidech, protože skupina až pěti cestujících zaplatí dohromady 320 korun. Přesné podmínky včetně plánku, kde jízdenka platí, je k dispozici na webu Českých drah.

Jízdenka EgroNet se zas bude hodit cestujícím v Karlovarském kraji. Za cenu 200 korun pro jednu osobu může cestující projezdit celý euroregion Egrensis, tedy části Bavorska, Duryňska a Saska. Podrobné informace poskytne web Českých drah.

 

Právě se děje

Další zprávy