České dráhy mění ceník, cestující nebudou znát slevy předem. Poradíme, jak ušetřit

Michael Bouška Michael Bouška
30. 1. 2019 10:21
České dráhy od února mění ceny jízdenek. Místo akční, superakční a obyčejné jízdenky zavedou tři nové typy jízdenek. Cestující budou předem znát pouze maximální cenu jízdenky. Přesnou částku, a tedy i případnou slevu, se dozví až při jejím zakoupení. On-line deník Aktuálně.cz připravil průvodce novým systémem: podívejte se, jak při cestování na železnici co nejvíce ušetřit.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: RegioJet

Soukromí dopravci jsou občas výhodnější

Na tratích, kde jezdí více dopravců, je vždy dobré porovnat nabídky několika firem. V současnosti bohužel neexistuje srovnávač, který by seřadil nabídky všech dopravců na jednom místě.

Regiojet nabízí nejlevnější třídu Low Cost, která je ve většině případů výhodnější než všichni ostatní na dané trase. Na druhou stranu, cestující se pak musí smířit se starším vozem určeným původně pro regionální dopravu, kde chybí větší stolky nebo zásuvky.

Soukromí dopravci jezdí i v některých regionech. A i u nich se dá ušetřit. Například na jihu Čech jezdí firma GW Train Regio, která nabízí slevu 5 procent na jízdenky nakoupené přes e-shop.

 

Právě se děje

Další zprávy