České dráhy mění ceník, cestující nebudou znát slevy předem. Poradíme, jak ušetřit

Michael Bouška Michael Bouška
30. 1. 2019 10:21
České dráhy od února mění ceny jízdenek. Místo akční, superakční a obyčejné jízdenky zavedou tři nové typy jízdenek. Cestující budou předem znát pouze maximální cenu jízdenky. Přesnou částku, a tedy i případnou slevu, se dozví až při jejím zakoupení. On-line deník Aktuálně.cz připravil průvodce novým systémem: podívejte se, jak při cestování na železnici co nejvíce ušetřit.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Petr Kučera

Nejlevnější budou jízdenky v časech nejnižšího zájmu cestujících

České dráhy od základů mění nabídku svých jízdenek. Od prvního února přestane dopravce prodávat současné akční, superakční a obyčejné jízdenky a zavede tři nové typy jízdného. Nová nabídka má být podle drah přehlednější. Ušetří zejména cestující, kteří pojedou méně obsazenými spoji.

"Flexi, Flexi zvýhodněná a Vázaná, to jsou tři druhy jízdenek, které nahradí naše dosavadní tarifní nabídky. Tyto názvy podle průzkumu nejlépe vystihují jejich parametry," uvedl pro Aktuálně.cz náměstek generálního ředitele Českých drah Michal Štěpán.

Nové jízdenky umožní drahám lépe reagovat na konkurenci. Jízdné se tak přiblíží systému, který znají cestující z autobusů nebo letecké dopravy. Nejlevnější budou jízdenky Flexi zvýhodněná a Vázaná v časech nejnižšího zájmu cestujících během týdne, naopak nejdražší budou ve špičkových časech, zejména v pátek a v neděli, kdy je poptávka největší.

 

Právě se děje

Další zprávy