Do prosince má být wi-fi ve všech vlacích CityElefant. Cestující si internet žádali

ČTK ČTK
12. 10. 2021 14:20
České dráhy dokončují instalaci internetového připojení do svých vlaků CityElefant. Z 82 třívozových souprav zbývá dovybavit pět vlaků v Moravskoslezském kraji kraji, což chce společnost stihnout do prosince. V úterý o tom informovaly České dráhy.
Vlak CityEelfant
Vlak CityEelfant | Foto: České dráhy

Podle dřívějších zpráv dopravce jsou náklady na vybavení u každého vlaku v řádu nižších jednotek milionů korun. Vlaky CityElefant ČD využívají hlavně v pražské a moravskoslezské regionální dopravě.

"Připojení k internetu prostřednictvím wi-fi sítě je jednou z nejžádanějších doplňkových služeb na palubě našich vlaků, proto jsme ji ve spolupráci s objednavateli regionální dopravy v Praze, ve Středočeském a v Moravskoslezském kraji zavedli i v jednotkách CityElefant," uvedl náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

Podle Ješety jde o největší rozšíření této služby na české železnici, protože vlaky CityElefant denně přepraví zhruba pětinu všech cestujících na železnici v Česku.

CityElefanty obsluhují páteřní S linky Pražské integrované dopravy z hlavního města do Kolína přes Český Brod i přes Nymburk, do Milovic, Benešova u Prahy, Berouna a do Kralup nad Vltavou a dále až do Ústí nad Labem. Obsluhují také některé vlaky do Přelouče a Pardubic.

V Moravskoslezském kraji jezdí na páteřních linkách z Opavy přes Ostravu do Havířova a Českého Těšína, z Ostravy přes Karvinou do Mostů u Jablunkova a na některých spojích ve směru do Studénky.

Dráhy zároveň postupně doplňují pražské soupravy o elektrické zásuvky 230 V 50 Hz pro dobíjení přenosné elektroniky cestujících.

 

Právě se děje

Další zprávy